Close

Hemen Üye Olun

Öğrencix’in senin için hazırlanmış geniş içeriğinden faydalanmak için hemen üye ol ya da zaten üyeysen giriş yap!

Gizlilik Sözleşmesi

ÖĞRENCİX TÜKETİCİ HAKLARI – CAYMA – İPTAL İADE KOŞULLARI


Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları Sözleşmesi
Öğrencix Gizlilik Politikası Öğrencix (“www.ogrencix.net”) kişisel verilerin mahremiyetine önem verir ve kullanıcıların kişisel verilerinin gizliliğini temin eder.
Bu nedenle bir Gizlilik Politikası oluşturarak kişisel verilerinizin hangi şartlarda ve ne şekilde işleneceğini ve korunacağı ve yok edileceğine ilişkin kurallarımızı belirledik.
Bu gizlilik politikası sadece www. ogrencix.net adresindeki web sitesinde tutulan kişisel verilere ilişkin olup başka web sitelerini ve adreslerini kapsamaz.
Öğrencix adresinde sunulan hizmetler ve ürünlerden faydalanmak için işbu Gizlilik Politikasında yer alan ilke ve kurallara uygun davranmayı kabul etmiş sayılacaksınız.
Eğer aşağıda yer alan Gizlilik Politikalarına uygun davranmayı kabul etmiyorsanız Öğrencix’ e kayıt olmama ve sitemizde verilen hizmetlerden yararlanmama hakkına sahipsiniz.

Gizlilik Politikamızda yer alan ana unsurlar şunlardır:
● Topladığımız ve sakladığımız bilgi ve veriler.
● Bilgiyi nasıl kullanıyoruz.
● Bilgiyi nasıl paylaşıyoruz.
● Sunduğumuz seçenekler.

Topladığımız kişisel tanıtım bilgileri:
Sitemizin üyelerinin kayıt ve paket satın alma sırasında başvuru formları aracılığıyla sitemizle paylaşılan isim soyisim,TC kimlik, e-posta adresi, iletişim adresi, banka hesap no, telefon numarası gibi bilgiler haricinde üyelerimizin izni olmaksızın hiç bir kişisel veriyi sistemimize kaydetmiyor ve işlemiyoruz. Kredi kartı bilgileri ise veri tabanımızda tutulmamakta olup doğrudan üçüncü taraf ödeme sistemlerine yönlendirilmektedir.


Topladığımız kişisel olmayan veriler:
Web sitemizi (ogrencix.net) ziyaret ettiğinizde kişisel veri niteliğinde olmayan IP adresi, izlenilen web sayfaları, web tarayıcısı türü, işletim sistemi, ziyaretçinin geldiği web sayfası, arama motoru bilgileri, cihaz türü, sayfa izleme istatistikleri, tarayıcı alışkanlıkları gibi ziyaretçi eğilim ve alışkanlıklarını işaret edilen veriler sitemizce tutulabilir. Ülke, bölge, şehir bazında da lokasyon ve demografik bilgiler tarafımızca tutulabilir. Bu bilgilerin hiç birisi tersine mühendislik yöntemiyle dahi kişinin kimliğini açıklamaya yetecek veriler içermemektedir. Yukarıda bahsettiğimiz kişisel veri niteliği taşıyan verileri 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun sınırları içerisinde kalmak ve kişisel veriyi geri dönülmez biçimde anonimleştirmek şartıyla iş geliştirme amacıyla üçüncü taraf kaynaklar ve uygulamalar ile bütünleşik halde kullanma hakkını şirketimiz uhdesinde saklı tuttuğumuzu beyan ederiz. Otomatik olarak kişisel olmayan verileri toplarken, kişisel olmayan bilgilerle karışan kişisel olarak tanımlanabilen bilgileri yanlışlıkla toplama veya işleyebilme ihtimali çok düşük te olsa her zaman bulunmaktadır. Bu gibi arızi durumlarda hukuka aykırı veri toplamanın önlenmesi için makul gayret göstereceğimizi beyan ederiz. Her halükarda bu olasılığın oluştuğuna ve kişisel bilgilerinizi yanlışlıkla topladığımıza inanıyorsanız, lütfen istek ve şikayetlerinizi sikayet@ogrencix.net adresinden bize bildirin. Kullanılacak Veri: Ögrencix olarak kişisel veri olarak tanımlanabilir bilgileri, sizin tarafınızdan bu verilerin bir muvafakat formu aracılığıyla tarafımıza iletilmesi veya size bildirimde bulunulduğunda, başka bir kullanım türünü kabul etmediğiniz sürece, aşağıda açıklandığı şekilde kullanırız: Kullanıcılardan özel bir onay gelmedikçe ogrencix.net olarak sadece aşağıda verilen kişisel verileri kullanıcıların başka bir tür aşağıda verilen şartlar dahilinde kullanmayı taahhüt ediyoruz:

Hizmetlerimizin sunumuyla ilişkili olarak elde edilen kişisel verileri kullanabiliriz.
● Talep ve sorularınıza cevap vermek amacıyla kişisel verilerinizi kullanabiliriz.
● Kullanıcılara e-posta yoluyla yaptığımız bilgilendirmelerde, seviyenize uygun olarak gelecekte sorulacak test soruları gibi hizmetlerle alakalı olarak kişisel verilerinizi kullanabiliriz. Ancak bu gibi durumlarda söz konusu kişisel veriler, bu gizlilik politikasında yer almadıkça veya siz kullanıcıların açık onayı olmadıkça üçüncü taraf ve kişilerle paylaşılmayacaktır

● Sizlere sunduğumuz hizmet kalitesini artırmak kaydı ve çerçevesi içerisinde, kişisel verileri içerik sağlayıcılarla veya web sitemize hizmet sunan taşeronlarımız ile paylaşabiliriz. Ancak iş ortaklarımız, kişisel verilerinizi kendilerine fayda sağlamak amacıyla kullanamaz.
● Kredi kartı ödeme sistemleri, banka havale EFT veya SWIFT işlemleri gibi ödemeye ilişkin hizmetlerin sunumunda web sitemizle çalışan üçüncü taraf şirkertlerin işlemlerini gerçekleştirmesi için gerekli kişisel verileri, banka hesabı, kredi kartı bilgileri vb. bilgileri sitemizle paylaştığınız anda söz konusu üçüncü taraflarla paylaşılmasına onay vermiş sayılacaksınız.
● Yasal takibat veya idari/vergisel/hukuki süreçler dahilinde tarafımızdan kamu kurum ve kuruluşları tarafından talep edilen kişisel veriler, ilgili kuruluşların talep kapsamı ile sınırlı olmak kaydıyla paylaşılacaktır.
● Hırsızlık, dolandırıcılık, telif hakkı tecavüzü, kişilik haklarına taciz veya daha başkaca yasa dışı bir durum gibi içerik kullanım politikalarına aykırı hareketler ile karşılaşıldığında ilgili makamlara veya kendi iç birimlerimize yasal takibatı başlatmak amacıyla şüpheli hesapla ilişkili kişisel verileri sunabiliriz. İçerik sahibi olmadığımız materyaller ile ilgili telif hakkı ihlali, içeriği izinsiz kullanma ve yayma gibi durumlar ortaya çıktığında
● Ögrencix’in veya veya sitemiz dahilinde kişisel verilerinizin tutulduğu ilgili birimin el değiştirmesi, hisse devri veya başka bir web sitesi ile birleşmesi, entegre olması durumlarında tuttuğumuz kişisel verileri yeni hizmet sunumu için kullanabiliriz.
● Gizlilik sözleşmelerimiz aynı kalmak kaydıyla şirketimiz bünyesindeki Ögrencix ailesinin diğer oluşumları ve web siteleri ile kişisel verileriniz paylaşılabilir.. Kişisel olmayan verilerden ise kanunun cevaz verdiği hukuki alan içerisinde kalınması kaydıyla her türlü kullanım için açıktır. Bu gibi verilerin üçüncü taraflar ile paylaşılmasında hiç bir sakınca yoktur. Öğrecix olarak bu gibi verilerden kişisel veri çıkarılmasının imkansız olduğunu taahhüt ederiz.

Çerezler ve Benzer Teknolojiler:
“Çerezler” internet servislerinin siz kullanıcılarımızla daha iyi iletişim kurabilmek ve etkileşim sağlayabilmek için kullanıcıların bilgisayarına bıraktıkları küçük bilgi parçalarıdır. Günümüzde bir çok web servisi çerez teknolojilerinden bu amaçlarla faydalanmaktadır. Öğrencix olarak çerezleri ve daha başka benzer teknolojileri (etiketleme, clear gif, web beacon, vs.) sizlere sunduğumuz hizmet kalitesini artırmak amacıyla ve ziyaret bilgilerinizi kişiselleştirmek için kullanabiliriz. Sunduğumuz hizmetlerle alakalı veriler oluşturmak ve sizlerin kullanıcı profilini daha iyi anlamak ve analiz etmek amacıyla web analiz hizmet sunucuları, video içerik sunucuları gibi üçüncü taraflardan aldığımız hizmetlerin oluşturduğu çerezlerini de bilgisayarınıza yerleştirebiliriz. Buna ilave olarak reklam verenlerimiz ve iş ortaklarımız da çerez ve benzeri teknolojileri bilgisayarınıza yerleştirebilir. Bilgisayarınızda bulunan web tarayıcısı (browser) ayarlarınızdan çerez teknolojilerinden faydalanıp faydalanmama konusunda gerekli ayarlamaları ve kısıtlamaları yapmak elbette siz değerli kullanıcıların uhdesindedir. Bu gibi durumlarda sunmakta olduğumuz hizmetlerimizin bazılarından gerektiği gibi faydalanamama riskini de kabul etmiş olursunuz. Zira çerez teknolojisi, size sunduğumuz hizmetlerin kişiselleştirilmesi için oldukça önemli bir işlev görmektedir. Çerez teknolojileri sizin onayınız olmaksızın bilgisayarınızdan siz değerli kullanıcılara ait kişisel verileri çekmek için asla kullanılmayacaktır.
Çerezlerimizi silmeniz, web tarayıcısını değiştirmeniz veya değişik bir çerez kullanmanız durumunda Öğrencix’in çerezleri işlevsiz hale gelecek ve yeniden yüklenmesi gerekecektir.
Analiz Hizmetleri:
Çerezler, javascript ve benzeri teknolojiler, Öğrencix olarak kullanmakta olduğumuz web analiz/ölçümleme hizmetler olup bu teknolojileri, siz değerli kullanıcıların sunduğumuz hizmetleri kullanım alışkanlıkları, düzeyi ve şeklini tespit etmek için kullanılmaktadır. Yukarıda bahsedilen teknolojiler aracılığıyla kullanıcının IP adresi veya IP adresinin kısaltılmış bir hali analiz hizmetleri sunucularına nakledilerek orada saklanmaktadır.
Bu servis sağlayıcılar, bu bilgileri sizin ve diğer kullanıcıların hizmetlerimizin kullanımını değerlendirmek, web sitemizin etkinlikle ilgili raporlarını derlemek ve web sitesi etkinliği ve İnternet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri sağlamak amacıyla kullanacaktır. Sizin ve diğer kullanıcılarınızın Öğrencix’in sunduğu hizmetlerin kullanımını anlamamıza yardımcı olması için Google analytics, dönüşüm izleme ve / veya benzeri hizmetleri de kullanıyoruz. Google tarafından sağlanan dönüşüm izleme hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://support.google.com/adwords/answer/1722022?hl=tr adresini ziyaret edin.


Güvenlik:
Kişisel verilerinizin güvenliği bizim için çok önemlidir. Kişisel veri olarak tanımlanabilir verilerinizi çevrimiçi olarak topladığımızda yetkisiz erişime karşı makul çabaların tümünü öğrencix olarak göstermekteyiz.. Bununla birlikte, İnternet’in açık doğası gereği, kişisel kimlik bilgilerinizin bilgisayar korsanları gibi üçüncü şahıslar tarafından yetkisiz erişimine karşı tamamen korunaklı olması mümkün değildir. Öğrencix hizmetlerimizi kullanımınızdan bu tür risklerin varlığının bilincinde olduğunuzu bu Gizlilik Sözleşmesi ile kabul ettiğinizi var sayıyoruz. Topladığımız kişsiel verileri korumak için olabilecek en makul fiziksel, elektronik ve yönetsel süreçleri uygulamaktayız. Yalnızca, hizmet sunumu için bilgilerinize erişmesi gereken çalışanlarımız ve iş ortaklarımız, kişisel verilerinize erişmeye yetkilidir.
Sosyal Medya Mecralarında Kişisel Verilerin İfşası:
Gönüllü olarak kamuya açık bir blog, sohbet odasında, sosyal medya platformunda veya çevrimiçi olarak dahil ettiğiniz veya ilettiğiniz veya kişisel bir panel veya anket gibi açık bir forumda paylaştığınız kişisel verileriniz, kısıtlama olmaksızın başkaları tarafından görüntülenebilir ve kullanılabilir. Kişisel verilerinizin bu tür kullanımlarını kontrol edemiyoruz. Yukarıda saydığımız bu tür hizmetleri kullanarak, tarafınızdan verilen kişisel kimlik bilgilerinin üçüncü taraflar tarafından herhangi bir amaç için görüntülenmesine ve kullanılmasına ilişkin riski göze aldığınız tarafımızca kabul edilir. .

Partner Sitelerimizde Kişisel Verilerin İfşası:
Öğretmenix, Kayıt Sepeti de dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı olmaksızın partner web sitelerimizden herhangi birine gönüllü olarak çevrimiçi olarak ilettiğinizin kişisel verileriniz olduğunun farkında olmalısınız. Akıllı İçerik Ailesi (bundan böyle “Ortak Siteler” olarak anılacaktır), İş Ortağı Sitesinin Şartları ve Koşulları ve Gizlilik Politikası uyarınca bu kişisel verileri kullanılabilir. Kişisel verileri paylaştığınız Ortak Site’nin Gizlilik ve Kullanım Şartları Sözleşmesini okumanızı öneririz. Kişisel verilerinizin herhangi bir İş Ortağı Site’si tarafından kullanılmasını kontrol edemiyoruz ve bu hizmetleri kullanarak, tarafınızdan verilen kişisel verilerin üçüncü taraflar tarafından herhangi bir amaçla görüntülenmesi ve kullanılması riski taşımaktadır.
Çocukların Korunması:
Genellikle 18 yaşından küçük çocuklardan kişisel verilerini toplamıyoruz. Gelecekte herhangi bir zamanda 18 yaşın altındaki çocuklardan kişisel olarak tanımlanabilir bilgi toplamayı planlıyoruz, söz konusu toplama ve kullanma, mümkün olduğu ölçüde, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca yapılmalıdır. 18 yaşın altındaki bir çocuğun kişisel verilerinin böyle bir çocuğun ebeveyni veya vasinin izni olmaksızın toplandığının farkına varırsak, bu tür bilgileri veritabanımızdan silmek için azami tüm çabayı göstereceğiz.
Üçüncü Taraf Hizmetler:
Size kolaylık sağlamak için, Öğrencix üzerinden üçüncü taraf hizmetleri bağlantıları sağlayabiliriz. Bu üçüncü taraf sitelerin gizlilik uygulamaları veya içeriğinden sorumlu değiliz. Hizmetimizden uzaklaştığınızda, bunu kendi sorumluluğunuzdadır. Gizlilik Politikasında Değişiklik:
Bu Gizlilik Politikası’ndaki hükümleri istediğimiz zaman değiştirme, ilaveler yapma, veya kaldırma hakkımızı saklı tutuyoruz. Bu Gizlilik Politikası’nda yapılacak herhangi bir değişiklik yayınlandıktan sonra Öğrencix hizmetlerimizi kullanmaya devam etmeniz durumunda bu değişiklikleri kabul etmiş sayılırsınız..
Devre Dışı Bırakma İşlemleri
Her türlü abonelikten çıkma ve devre dışı bırakma taleplerinizi bilgi@ogrencix.net e-posta adresine bildirebilirsiniz. E-postanız elimize geçer geçmez mümkün olan en kısa sürede taleplerinize yanıt vereceğiz. Bununla birlikte, kişisel verilerinizi daha önce bu Gizlilik Politikası uyarınca veya onayınız doğrultusunda sağlanan herhangi bir üçüncü şahıs listesinden kaldırmaktan sorumlu değildir ve bazı durumlarda bizden sorumlu değiliz. Bu tür üçüncü kişilere doğrudan irtibat kurmalısınız. Bize sağladığınız kişisel verileri güncellemek veya düzeltmek isterseniz, lütfen bilgi@ogrencix.net adresine e-posta atın ve bilgilerinizi onayladığımızda, bu bilgileri makul bir süre içinde güncelleyeceğiz.
Öğrencix ile İletişim:
Bize e-posta adresinizi vermeniz, bizden e-posta almayı kesinlikle kabul etmeniz anlamına gelmektedir. Sizinle iletişim kurmak, talep ettiğiniz bilgileri göndermek veya bizim tarafımızdan veya iş ortaklarımız tarafından geliştirilen veya sağlanan diğer ürünler veya hizmetler hakkında bilgi göndermek için e-postanızı kullanabiliriz, ancak e-posta adresinizi ticari veya başka bir amaçla asla üçüncü bir tarafla paylaşmayacağımızı taahhüt ederiz. Herhangi bir veri, soru, yorum, öneri veya benzerleri de dahil olmak üzere, bize e-posta veya başka bir yolla ilettiğiniz herhangi bir içerik veya materyal, gizli ve özel olmayan olarak değerlendirilir. Bu Gizlilik Politikası tarafından açıkça kapsanan durumlar haricinde, gönderdiğiniz veya yayınlandığınız herhangi bir şeyin çoğaltılması, ifşa edilmesi, iletilmesi, yayınlanması, yayınlanması ve yayınlanması da dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmaksızın herhangi bir amaç için kullanılabilir.Ayrıca iletişimde yer alan, bu tür bilgileri kullanarak ürün ve hizmetler üreten ve pazarlayan herhangi bir fikri, konsepti, bilgiyi veya teknikleri kullanmakta özgür olduğumuzu açıkça kabul edersiniz. Bu konuda öğrencix olarak lehimize ortaya çıkacak maddi fayda veya aleyhinize oluşacak menfi, müspet zararları tazmin etmek için hiç bir şekilde tazminat talebinizin olmayacağını gayrikabili rücu olarak kabul ediyorsunuz demektir.
Üçüncü Taraf Hakları:
Bu gizlilik politikası üçüncü taraf kişi, şirket veya oluşumlara hiç bir şekil ve şart dahilinde kullanıcıların hizmetlerimizle ilişkili olarak toplanan kişisel verilerini kullanım hakkı vermez.
Site Terms and Conditions:
Öğrencix hizmetlerinin kullanım usul ve esasları http://www.ogrencix.net/gizlilik/ adresinde yer alan şartlar dahilinde yapılır. Ogrencix e kayıt olarak işbu şartları peşinen kabul etmiş sayılırsınız. Bu şartları kabul etmiyorsanız HİZMETLERİMİZDEN FAYDALANMAYABİLİRSİNİZ.
Uygulanacak Hukuk:
Bu gizlilik sözleşmesi kapsamında ortaya çıkacak hukuki uyuşmazlıkların çözümünde Türkiye Cumhuriyeti yasaları geçerlidir. Davaların çözümünde yetkili mahkeme Ankara mahkemeleri ve icra daireleridir.
İletişim:
Gizlilik sözleşmesi ve şartları ile ilgili görüş, değerlendirme ve önerileriniz için bilgi@ogrencix.net e e-posta atabilirsiniz.
Geçerlik tarihi:
Bu gizlilik sözleşmesi 1 Ocak 2017 tarihinde güncellenmiştir.